درد در یوگا

یوگا یکی از ورزش‌های پرطرفدار و مفید برای بدن است. که قلب و ریه های شما را بهبود بخشیده و استخوان‌ها و ماهیچه‌ها را قوی می‌کند. اما این ورزش علاوه‌بر تاثیر بر سلامت جسمی، در روح و جنبه‌های معنوی وجود شما نیز تاثیر قابل‌توجهی خواهد داشت. البته گاهی اوقات تمرینات یوگا می‌توانند باعث درد عضلات شوند. به ویژه اگر تمرین جدیدی از یوگا را تمرین کنید. یا شدت حرکات را افزایش دهید، بدن تحت فشار قرار گرفته و ممکن است درد و التهاب را برای شما به‌همراه داشته باشد. اما درد در یوگا در اغلب موارد چیز بدی نبوده و بیانگر این است که عضلات شما در تلاش هستند تا به تمرینات جدید یوگا پاسخ دهند و قوی‌تر شوند. در این مطلب از مباحث آموزش یوگا قصد داریم به بررسی کامل درد در یوگا بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

درد خوب در یوگا چیست؟

ارتقا عملکرد ورزشی و توانایی‌های جسمی در افرادی که به‌تازگی یوگا را شروع کرده‌اند یا قصد انجام حرفه‌ای این ورزش را دارند سبب تحمل درجاتی از درد می‌شود. در بسیاری از مواقع هنگام انجام حرکات حرفه‌ای یوگا در سطح پیچیده، درد زیادی در عضلات احساس می‌شود. که بلافاصله با قطع تمرینات برطرف می‌شود. و علت آن، تولید ماده‌ای به‌نام اسید لاکتیک شناخته‌ شده است. زیرا هنگامی‌که عضلات تحت فشار شدید قرار می‌گیرند، این ماده تولید می‌شود. بنابراین درصورتی‌که مدت کوتاهی است یوگا را شروع کرده‌اید یا تمرینات یوگا را ازنظر شدت یا مدت زمان انجام تغییر داده‌اید ممکن است آن را تجربه کنید؛ اما کم‌کم با گذشت زمان کم‌تر خواهد شد و بدن به انجام تمرینات یوگا عادت خواهد کرد.

درد در یوگا

در برخی مواقع نیز درد عضلانی بعد از پایان ورزش شروع می‌شود. این درد نیز تا 1 الی 2 روز بعد ادامه داشته و سپس قطع می‌شود. معمولا درد عضلانی تاخیری زمانی رخ می‌دهد که تمرین جدیدی را در یوگا آغاز کرده باشید که بدن به آن عادت نداشته باشد. همچنین زمانی‌که شدت انجام یک تمرین را در یوگا بیشتر کنید، این درد ایجاد می‌شود؛ اما توجه داشته باشید اگر درد هنگام انجام یوگا آغاز شود، با قطع حرکت آن پایان نیابد و تا چندین روز ادامه داشته باشد، باید مورد رسیدگی پزشکی قرار گیرد. اینگونه دردها ممکن است نشانه شکستگی و پارگی باشند و باید حتما توسط پزشک متخصص بررسی شوند.

مقاله پیشنهادی: آموزش یوگا سلام بر خورشید

در چه مواقعی باید درد بدن را جدی گرفت؟

درد بدن و عضلات بعد از انجام تمرینات یوگا در بسیاری از مواقع امری طبیعی است؛ اما اگر هنگام انجام حرکات آغاز شد، با قطع یوگا پایان نیافت و پس‌ از آن نیز به مدت چند روز ادامه پیدا نمود، ممکن است نشان‌دهنده یک آسیب جدی در بدن شما باشد. انواع دردهای زیر ازجمله مواردی هستند که در صورت مواجهه با آن‌ها باید برای درمان هرچه سریع‌تر اقدام کنید.

  • درد در نقطه‌ای از بدن که قبلا تحت عمل جراحی قرار گرفته یا آسیب‌ دیده است.
  • دردی که به شدت رو به افزایش باشد.
  • درد تیزی که مانع از حرکت قسمتی از بدن شده و دامنه حرکتی مفصل را کاهش می‌دهد.
  • درد همراه با تغییر شکل و تورم زیاد
  • درد شدید بدن همراه با حالت تهوع و استفراغ
  • دردی که باعث فشار به ناحیه آسیب‌دیده و خونمردگی شود.
  • درد همراه با تب و لرز
  • عدم رفع درد پس‌ از چند روز با وجود استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای ضدالتهاب

یوگا

درمان درد عضلات بعد از یوگا

اگر دچار آسیبی جدی نشده باشید، بهترین درمان آن، گذشت زمان است. البته شما می‌توانید با رعایت برخی نکات و انجام برخی کارها درد خود را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهید. در ادامه به برخی روش‌های درمان این مورد خواهیم پرداخت.

از کمپرس سرد یا گرم استفاده کنید

به‌طورکلی توصیه می‌شود در ساعات اولیه بروز درد، هر 20 دقیقه یکبار از کمپرس سرد استفاده کنید؛ چراکه یخ به کاهش تورم و درد کمک می‌کند. همچنین قرار دادن پاها در سطح بالاتر از بدن نیز می‌تواند در بهبود گرفتگی عضلات موثر باشند.

گرما در کاهش فشار نقش موثری دارد. بنابراین شما می‌توانید از حمام آب گرم یا کمپرس آب گرم به‌منظور افزایش گردش خون در ناحیه آسیب‌دیده، پاکسازی مواد سمی از بافت عضلانی و تسریع رفع گرفتگی عضلات استفاده کنید.

برای کاهش درد در یوگا آب بنوشید

براساس تحقیقات انجام‌شده از دست دادن آب بدن رابطه مستقیمی با افزایش درد عضلات بعد از انجام یوگا دارد. بنابراین شما می‌توانید با افزایش سطح آب بدن از شدت درد عضلات بکاهید. آب به دفع مواد زائد کمک می‌کند؛ بنابراین هنگام آسیب باید تا حد ممکن آب بنوشید تا مواد زائد و سمومی که سبب ایجاد درد شده‌اند، از بدن خارج شوند. نوشیدن آب کافی به هیدراته نگه‌داشتن بدن و دفع سم از بدن کمک می‌کند.

حرکات کششی سبک انجام دهید

توصیه می‌کنیم هنگام بروز درد عضلات بعد از انجام یوگا، برخی حرکات کششی بسیار سبک را به‌منظور کاهش انقباض و افزایش دامنه حرکتی انجام دهید. البته در انجام حرکات کششی باید بی‌نهایت مراقب باشید؛ زیرا اگر هنگام گرفتگی عضلات ماهیچه‌ها را بیش‌ از اندازه کشش دهید، می‌تواند باعث گرفتگی بیشتر آن‌ها شود.

به میزان کافی پروتئین مصرف کنید

پروتئین ماده مغذی بااهمیتی برای ساخت و حفظ ماهیچه‌ها محسوب می‌شود. بنابراین پس‌ از تمرینات دشوار و پیچیده یوگا با مصرف پروتئین به حفاظت از عضلات خود کمک کنید. همچنین مصرف مداوم پروتئین به جلوگیری از عود و طولانی شدن درد عضلانی بعد از تمرینات کمک می‌کند.

سخن پایانی

در اغلب موارد درد عضلات و بدن بعد از انجام تمرینات یوگا امری طبیعی است. و می‌تواند نشانه خوبی باشد؛ اما اگر درد ناگهانی و شدید باشد و بعد از چند روز بهبود نیابد، نباید به‌سادگی از آن بگذرید. بنابراین در چنین شرایطی ممکن است به بدن شما یک آسیب جدی وارد شده باشد. و نیاز به درمان فوری داشته باشید. در این مطلب با اقداماتی به‌منظور کاهش درد عضلات بعد از تمرینات یوگا آشنا شدید. بنابراین در صورت احساس درد در بدن پس‌ از انجام تمرینات یوگا، می‌توانید با بهره‌گیری از این نکات، درد خود را تا حد قابل‌توجهی کاهش دهید.

برای انجام تمرینات یوگا ما به شما دوره مقدماتی یوگا را پیشنهاد می دهیم تا بتوانید به بهترین شکل ممکن در یوگا مهارت پیدا کنید.

سوالات متداول

1- مدت زمان طبیعی بدن درد بعد از انجام تمرینات یوگا چقدر است؟

اگر میزان درد شما بعد از انجام حرکات یوگا زیاد نباشد، بعد از 1 الی 2 روز کاهش پیدا خواهد کرد.

2- علت بدن درد بعد از یوگا چیست؟

معمولا افرادی که دچار بدن درد بعد از یوگا می‌شوند، به‌تازگی این ورزش را شروع کرده. یا برنامه تمرینی و مدت زمان انجام آن را تغییر داده‌اند.

3- چگونه می‌توان درد بدن بعد از یوگا را کاهش داد؟

ماساژ، انجام دادن ورزش‌های ساده مانند پیاده‌روی و شنا، حمام آبگرم، کرم‌های موضعی و خواب کافی به رفع درد بعد از انجام تمرینات یوگا کمک می‌کنند.

بدود دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *